lauantai 9. elokuuta 2014

Isolle laitumelle lasketut ja rikkinäinen nuttu

Saimme vihdoin viimein väsättyä äitini kanssa hevosille ison laitumen, joka kattaa koko meidän suuren peltomme. Siinä samaisella pellolla seisoivat muutamia viikkoja sitten "möröt" jotka tunnetaan myös nimellä heinäseipäät. Aidan rakennusprojekti on hiukan viivästynyt, ja kun lähdimme sitä rakentamaan, niin tietty puutolpat loppuivat juuri pahasti kesken. Kaksi pisintä sivua jäi rakentamatta, mutta ne saimme rakennettua onneksi toissapäivänä. Eemeli antoi itseasiassa pienen vihjeen, että niillä ei ole enää syötävää. Se nimittäin karkasi Lillin agilityharjoituksen aikana kaksi kertaa... Loppujen lopuksi päästimme Sónatankin aidan vihreämälle puolelle. Sónata suorittikin sitten metrin korkuisen loikan maassa olevan nauhan yli, vaikka olisi päässyt ihan helposti nauhan yli vain ottamalla askeleen eteenpäin. :)

Näkymä perjantai aamuna klo 06.45

Aamullisia laitumen juoksenteluja tämäkin


<3
 Eilen, kun tulin koulusta kotiin, niin Sónatan nuttu (eli hyttyslomi) oli ihan nurinkurin. Kun menin oikaisemaan loimea, oli se aivan repaleina ja väärinpäin. Loimen toinen jalkalenkki on ollut rikki ja poissa jo pidemmän aikaa ja toinenkin jalkalenkki on ommeltu moneen kertaan kiinni uudestaan ilmeisesti sen jälkeen kun se on jäänyt kavion alle piehtaroidessa. Nyt oli loimi tosiaan aivan riekaleina, ilmeisesti loimi oli kipannut jo aamusta itsensä pollen mahan alle ja joutunut kavioiden tallomaksi. Nyt sitten pitäisi pärjätä Sónatan ilman loimea maanantaihin asti, kun ei viikonlopuksi oikein mistään tuollaista loimea saa. Tarkoitus oli kyllä että ostamme ensi kesänä uuden loimen, mutta Sonttu päätti aikaistaa uuden loimen hankintaa... :)
Loimi meni lopullisesti uusiksi.

Hevoset ovat meillä kuumimman ajan päivästä aina sisällä ja sitten ne pääsevät takaisin ulos siinä viiden ja kuuden aikoihin. Siitä eteenpäin ne ovat sitten ulkona yhdeksään tai myöhempään. Joskus jos on paljon örkkejä, ne tulevat sisään aikaisemminkin. Eilen varustauduin onneksi kameran kanssa, kun vein heposet illemmalla ulos... :)
Komiat pollet <3

Sónata nauttii ilman loimea oleilusta :)

Eemeli karkureissullaan toissapäivänä...

<3

2 kommenttia:

  1. Onpa mahtavia pollekuvia! Ihanaa vauhtia, aamutunnelmaa ja kesäfiilistä! :) Noista olisi ihan julisteiksi. Teidän pitää alkaa Sónatan kanssa hyppytreenit. Ehkä se yrittää vihjata siihen suuntaan, että haluaa myös oikean isojen heppojen kisaloimen. :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ajattelinkin ehkä tulostavani jonkun noista kuvista seinälleni kehyksiin. :) Täytyykin alakaa korottamaan esteitä Sónatan kanssa, ja Sónata joutuu varmastikkin tyytymään ihan vain samantyyppiseen hyttysloimeen kuin aina ennenkin... Saa nähdä, osoittaako sitten mieltäään kunhan saadaan uusi loimi... Jännityksellä odotamme.... :D

      Poista

Jätäthän edes lyhyen kommentin? Se on minulle valtava kiitos jokaisen postauksen kirjoittamisesta! :)